Om os

Hvem er vi?

Marianne: 

Efter 33 år i den finansielle verden og en længere periode med Corona nedlukning, besluttede jeg mig for at skifte retning i både mit privat- og arbejdsliv. Jeg flyttede til Hasle i slutningen af 2020 med en plan om at starte Ølhuzed sammen med Carsten. Ting tager tid, og nogle ting tager lang tid. Derfor er det blevet til 3 somre med sæsonjobs – jobs jeg ikke ville have været foruden. Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Jeg er dybt taknemmelig for at have fået chancen for at skifte spor og takker Eddy fra Pension Klostergaarden i Allinge og Ronnie og Rina fra Gudhjem Røgeri for at tro på mig. 

Carsten:

Efter mange år med meget forskellige opgaver, hvor jeg har arbejdet som sælger, slagter, lagermedarbejder, direktør, afdelingsleder og senest som jobcentermedarbejder, skal der nu tilføjes et nyt kapitel, som medejer af Ølhuzed i Hasle.

En passion og fritidsinteresse for øl, der nu samtidig skal til at gøres til en virksomhed, hvor min Kellneruddannelse kan bruges, og hvor det skal være sjovt både at arbejde og komme.

Samtidig er det en fornøjelse at kunne lave samarbejde med mange kontakter, opbygget igennem de mange år inden for forskellige opgaver.

Det glæder jeg mig til.

At det så samtidig bliver sammen med Marianne – ja, det er jo en ekstra bonus.

Carsten og Marianne i det nyerhvervet hus Ølhuzed
Ølhuzed med sne på taget

Historien bag Ølhuzed

Idéen

I sommeren 2020 beslutter vi os for at udskifte vores hegn mod vores nabo – Frisør Madison v/Camilla. Mens hegnet var nede, blev vi begejstrede for hvor stor vores have nu synede. Vi fik lyst til at lave køkkenhave, men det var jo ikke vores have. 

Hegnet blev sat op igen, og vi nævnte i sjov for Camilla, at vi godt kunne tænke os at lave køkkenhave i hendes baghave. Det syntes hun bare, at vi skulle have sagt, for hun brugte jo ikke haven og var træt af, at den skulle passes.

Tiden gik og en dag kontaktede Camilla os og spurgte, om vi var interesserede i at købe huset, for hun ville gerne flytte salonen til Rønne. Vi tænkte og diskuterede idéer til, hvad vi kunne lave der. Ret hurtigt kom vi frem til, at det kunne være sjovt at have en ølbar med specialøl. 

Bornholm har i mange år været kendt for godt øl, men vi syntes, at der manglede noget af det gode udenlandske øl. Samtidig havde vi været på ølfestival i Bruxelles et par gange og var faldet pladask for de belgiske øl.

Et telefonopkald til Byg bekræftede, at ejendommen godt ville kunne benyttes til formålet, og så slog vi til.

Tanken om ølbaren var født

Carsten startede på Kellneruddannelsen, som er øllens svar på vinens sommelieruddannelse, og Marianne flyttede fra Roskilde til Hasle.

Fra frisørsalon til Ølhus

Et lille faldefærdigt skur blev fjernet i haven, og en lille lagerbygning skød op. Nu havde vi mulighed for opmagasinering, så vi begyndte at lede efter indbo.

Hvad skulle vores ølbar hedde? 

Vi blev anbefalet at vælge et navn, der afspejler, hvad det er for en virksomhed. Eftersom vi er på Bornholm, vil vi gerne have det bornholmske med og ender med at beslutte os for Ølhuzed.

Den 16. april 2021 oprettede vi Ølhuzed ApS.

Vi tog kontakt til Hasle Savværk v/Kasper Pihl og Steenbergs Tegnestue, da vi gerne ville renovere og udnytte hele huset. Ansøgning blev sendt afsted til BYG og håndværkerne gik så småt i gang.

Vi begyndte at arbejde med vores forretningsplan og fik lavet en aftale med Danske Bank.

Endelig kom byggetilladelsen – to år efter vi ansøgte, så nu kunne vi komme videre. Håndværkerne fortsatte, og vi satsede på at kunne nå at blive færdige til d. 1. december.

Nu var det om at få samlet alle trådene og få lavet aftaler med diverse leverandører om øl, vin, vand, mad, anlæg og inventar.

 

Billeder der viser ombygningen af frisørsalonen til det blev en ølbar